Počasie sa podpísalo pod dopravnú nehodu

27.03.2013 Bratislava

Včera sa približne o 20.30 hod stala na ceste I/62 dopravná nehoda, ktorej následky sa neodrazili len na materiálnych škodách, ale žiaľ aj na zdraví účastníkov.
46- ročný vodič osobného motorového vozidla Škoda Favorit, z okresu Šaľa, jazdil zo Senca v smere do obce Sládkovičovo. Na zasneženej a zľadovatenej vozovke pravdepodobne dostal šmyk a prešiel do protismeru. Tu čele narazil do vozidla Honda Civic, ktoré viedol 33- ročný Bratislavčan. Vodič Hondy a jeho spolujazdkyňa utrpeli ľahké zranenia a boli prevezení na lekárske ošetrenie do nemocnice. Vodič Škody utrpel ťažké zranenia a v súčasnosti je hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc.
U Bratislavčana policajti dychovou skúškou alkohol nezistili. U druhého vodiča bol na účel zistenia požitia alkoholu nariadený odber krvi.
Materiálna škoda na vozidlách, ktorá vznikla v dôsledku dopravnej nehody bola predbežne vyčíslená na 6.500,-€.
Presné príčiny dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania.

Polícia opäť vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti. Vzhľadom na nepretržité sneženie sú vozovky na mnohých miesta súvisle pokryté snehom. Počas dňa sa na vozovke tvorí kašovitá vrstva snehu, ktorá vo večerných a nočných hodinách pri znížených teplotách namŕza. Je nevyhnutné, aby vodiči prispôsobili svoju jazdu stavu a povahe vozovky. Nepreceňujte svoje schopnosti, nepodceňujte počasie a majte na pamäti aj technické vybavenie a bezpečnostné prvky svojho vozidla.

Petra Hrášková
oddelenie komunikácie a prevencie
 

Vyberte región